Kodlamasız E-Ticaret Sitesi>cPanel Nedir?

cPanel Nedir?

cPanel Nedir?

  • cPanel Nedir?
  • cPanel Nasıl Kullanılır?
  • cPanel ile Neler Yapılabilir?
  • cPanel Avantajları Nelerdir?
  • CPanel Özellikleri Nelerdir?

 

cPanel Nedir?

Web sitesinin sunucu üzerinde gerçekleştirebileceğiniz tüm işlemleri tek bir tıkla yapabildiğiniz ortamdır. cPanel gelişmiş ara yüze sahip her geçtiğimiz gün geliştirilmekte olan güvenliği üst cPanel Control Panel, Linux sunucularında çalışan bir dünyanın en çok kullanılan kontrol ve yönetim panelidir. Web sitelerindeki hosting işlemleri yapabilme imkânı sunan kontrol ve yönetim paneli, Linux tabanlı sunucularda çalışır ve tarayıcı üzerinden işlem görür. Linux tabanlı sunucularda web sitelerindeki işlemlerin kolay bir şekilde halledilmesini sağlayarak web sitesi yöneticilerine kurulum ve işletim sürecinde büyük avantaj sağlar

 

 

 

cPanel, lisans ile çalışan bir kontrol panelidir. Farklı büyüklük ve özelliklerdeki lisans paketlerinin satın alınabileceği kontrol paneli, web hosting ile alakalı site yönetimi, veri girişi, veri yedekle gibi işlemleri kolaylıkla yapabilme imkânı verir. Bunun için tarayıcı üzerinden kontrol paneline site adını ve kullanıcı adı, şifre gibi bilgileri girmeniz yeterlidir. Böylece hiçbir kolaylıkla web sitesi yönetimi ve kontrolleri yapabilirsiniz.

cPanel, veritabanı oluşturma, dosya ekleme, silme ve yedekleme, dosyaları şifreleme, web sitesini yönlendirme ve kontrol etme, web sitesini ziyaret eden kişileri veya robotları görme, kullanıcıların sitede en çok hangi sayfaları ziyaret ettiğini görme, yeni bir mail hesabı açarak onu yönetme veya silme, PHP versiyonlarını güncelleme gibi web sitesi yönetiminde kullanılan birçok işlemi yapabilme imkânı sunar.

 

 

cPanel Nasıl Kullanılır?

  1. cPanel sistemini kullanabilmeniz için, Hosting paketinde olması gerekir.
  2. Hosting satın aldığınız firma, size kullanıcı adı ve şifre ile birlikte bir IP bloğu verecektir.
  3. cPanel, bu numara üzerinden çalışır.
  4. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek yönetim paneline erişebilir ve sitenizi buradan yönetmeye başlayabilirsiniz.

 

cPanel ile Neler Yapılabilir?

  1. Yeni bir site ekleyebilir, subdomain oluşturabilir
  2. E-posta yönlendirmesi yapabilir
  3. Veri tabanı işlemlerinizi yönetebilir
  4. SSL sertifikası kurabilir
  5. Dosya yükleme ve silme işlemlerini gerçekleştirebilir
  6. Kaynak kullanımlarını görebilir

cPanel Avantajları Nelerdir?

  1. Öğrenmesi kolay bir yazılımdır.
  2. Kullanım olarak her açıdan kullanıcılarına kolaylıklar sağlar.
  3. Birçok yazılım için otomatik yükleyiciler barındırır
  4. .Zamandan ve gereksiz harcamalardan tasarruf yapmanıza yardım eder.

CPanel Özellikleri Nelerdir?

cPanel, web sitesi yöneticilerinin rahatlıkla işlemlerini halledebilmesi için pek çok farklı özelliğe sahiptir. Linux tabanlı sunucularda çalışan kontrol ve yönetim panelinin en önemli özelliklerinden biri rahat kullanımı olmasıdır. Daha önce kontrol paneli kullanmamış ve bilgisi olmayan bir kişinin bile işlem yapmasına olanak veren panel, nasıl işlem yağacağınızı gösteren kullanım kılavuzlarına sahiptir.

 

 

cPanel’in özelliklerinden bir tanesi de web sitesine PhpMyadmin girişi yapılarak veritabanı işlemlerinin halledilebilmesidir. Böylece veritabanını oluşturma veya silme, yetki ve alanları yönetme, alan ekleme veya silme, gibi işlemlerin kolayca yapılabilmesi mümkündür. Ayrıca kontrol panelinin özellikleri arasında sitedeki verileri yüklemek ve yedeklerini kaydetmek gibi özelliklerde vardır. Hesap yöneticileri hosting kontrol paneli ile hesapların yetki alanlarını kolaylıkla belirler.

cPanel, FTP girişi yapma özelliğine de sahiptir. Böylece bilgisayarınız ile veri saklama alanı arasında dosya gönderimi veya saklama alanından bilgisayarınız geri gönderim yapabilmeniz mümkündür. Bu özelliğin yanı sıra kontrol paneli, web sitesi yöneticilerine sitelerine özel ve bağla mail hesabı açma ve yönetme olanağı sunmaktadır. Web sitesine özel bir hesap ile site ismini de birçok yerde gösterebilmek mümkün olmaktadır.

 

cPanel özelliklerinden bir tanesi web sitesi yöneticilerine siteye kaç kişinin girdiğini, hangi sayfaların daha çok tıklandığını ve ilgi gördüğünü, kaç kişinin üye olduğunu veya siteden yararlandığını görüntüleyebilme imkânı vermesidir. Böylece site yöneticileri web sitelerin nelerin doğru veya yanlış yapıldığını, nelerin talep edildiğini veya hangi özelliklerin eksik kaldığını kendileri görebilir.